Juelsminde Havnemuseum

Vi fortæller den spændende historie om den gamle fiskerby Juelsminde
Mennesker der står og snakker foran museum

Hvem er I?

Juelsminde Havnemuseum er et resultat af en stærk gruppe frivilliges store iver og arbejdslyst. Den 20. juli 2013 slog det nye museum dørene op for første gang på havnen i Juelsminde.

Museet fortæller den spændende historie om det gamle Juelsminde, fra da byen var en lille fiskerby til den driftige tid, hvor byen voksede og blev landskendt for færgefarten mellem Juelsminde og Kalundborg. Også fortællingen om Fregatten Jylland, der i en periode lå for anker i bugten, og hvis forsvundne anker vi siden har søgt efter, er repræsenteret med flere interessante effekter.

Vi tager udgangspunkt i havnens historie, som går tilbage til 1896, men tager også fra tid til anden aktuelle problemstillinger op for at være en levende spiller ift. den nuværende havns udvikling.

Hvilke aktiviteter laver i?

Museets gæster kan udover den faste udstilling prøve en virkelighedstro skibssimulator udviklet med samme teknologi, som anvendes til træning af bla. Mærsks kaptajner. Hop ind i styrehuset og afprøv dine maritime evner i et virtuelt skibsmiljø under vidt forskellige forhold og med forskellige skibe.

Hver sommer inviterer vi sammen med Røgelauget til musik og fest på Røgepladsen med mulighed for at købe bla. friskrøgede lune makreller direkte fra røgeovnen. Det lokale band Havnesjakket spiller festlige sømandsviser og får på deres hyggelige og uhøjtidelige facon både lokale gæster samt turister til at synge med. Røge-arrangementerne er altid godt besøgt og ikke mindst gæstesejlere i havnen får sig en på opleveren.

Museets kustoder står klar til at besvare evt. spørgsmål og er altid friske på en snak om alt fra fiskeriredskaber til fotos fra havnens mangeårige historie.

Kontaktoplysninger

Carsten Clausen
Formand
Tlf.: 27 13 25 35
Mail: juelsminde@havnemuseum.dk
Hjemmeside: www.havnemuseum.dk
Facebook: www.facebook.com/juelsminde.havnemuseum